Σελίδες

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Οι θεραπείες μαλλιών με υλικά που μπορείτε να βρείτε στην κουζίνα σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να θρέψουν τα μαλλιά σας,και να φανούν πιο πλούσια και λαμπερά. \Είναι επίσης ένας  έξυπνος  τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων.
Πιο κάτω σας δίνουμε κάποιες θεραπείες που έχουμε δοκιμάσει κατά καιρούς.

ΑΒΓΌ
Ίσως η πιο κοινή θεραπεία για τα μαλλιά που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι. Θα πρέπει να ρίξετε ένα ολόκληρο αυγό πάνω από τα μαλλιά σας (για όσους-ες από εσάς με τα λιπαρά μαλλιά, μόνο το ασπράδι) και αφήστε τη μάσκα να καθίσει για 20 λεπτά.Τα ένζυμα του αυγού θα καθαρίσουν και τις τόσο το τριχωτό της κεφαλής όσο κ το δέρμα σας. Ο κρόκος θα ενυδατώσει και να προσθέσει λάμψη στα μαλλιά σας. Στο τέλος, ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

ΑΒΟΚΆΝΤΟ
Μια ακόμη αποτελεσματική θεραπεία μαλλιών είναι η μάσκα από αβοκάντο.Το αβοκάντο έχει όλα τα απαραίτητα λιπαρά οξέα για την θρέψη τω μαλλιών.Θα χρειαστείτε ένα αβοκάντο (μόνο τον φλοιό)και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.Ανακατεύετε καλά τα 2 υλικά κ αφού λούσετε τα μαλλιά σας περνάτε το μείγμα.Στην συνέχεια τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια ζέστη πετσέτα.(βρασμένη)

ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΜΕΛΙ
Πρόκειται για την πιο σημαντική θεραπεία μαλλιών ειδικά για το φθινόπωρο.Αυτή την εποχή τα μαλλιά είναι πιο εύθραυστα κ σπάζουν. Με αυτή τη μάσκα αποφεύγετε το σπάσιμο της τρίχας.
Εφαρμόστε 1/2 φλιτζάνι μέλι σε βρεγμένα μαλλιά κ αφήστε το για 20 λεπτά.Τυλίξτε τα μαλλιά σε μια βρασμένη πετσέτα κ μετά(τα 20 λεπτά) ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
Με αυτή τη μάσκα θα αποκτήσουν τα μαλλιά σας την υγρασία που στερούνται λόγω εποχής.

ΜΗΛΟΞΥΔΟ
Αν τα μαλλιά σας έχουν χάσει την ζωντάνια τους αναμίξετε 2 φλυτζάνια ξύδι μήλου συν 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο.(για παράδειγμα, δέντρο τσαγιού, αν έχετε πιτυρίδα) και στη συνέχεια αφήστε το μείγμα να παραμείνει για τουλάχιστον 2 μέρες.Μετά από αυτό, ανακατέψτε ½ κουταλιές της σούπας μηλόξυδο με ένα φλιτζάνι νερό και  εφαρμόστε το μείγμα στα μαλλιά σας, αμέσως μετά το λούσιμο.
 Τυλίξτε τα μαλλιά σας σε μια πετσέτα και στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει.

ΓΙΑΟΥΡΤΙ
 Το γιαούρτι,  έχει μεγάλο ποσοστό ένζυμων και γαλακτικό οξύ το οποίο  ενυδατώνει και τα μαλλιά. Έτσι, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμίξετε ½ φλιτζάνι γιαούρτι και να τοποθετήσετε το μείγμα επάνω τα μαλλιά σας.Αφήστε το να παραμείνει 20 λεπτά, και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.Σταδιακά ξεβγάλτε με πολύ δροσερό νερό για περισσότερη λάμψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου